Rabu, 9 Disember 2009

My Mother



Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah ,And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night, Holding you tight
Thats right no other, My mother

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother



Who should I say why close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Calm your head
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.


First time dengar lagu ni, rasa nak dengar lagi dan lagi dan lagi. Tersentuh plak hati, syahdu, terharu, meleleh air mata. Begitu rupanya dijelaskan satu persatu, kenapa mesti syurga dibawah tapak kaki ibu.
Hari ini, hari lahir jmy. Pagi – pagi lagi mak dah telefon ucap selamat. Terima Kasih mak. Terima Kasih kerana melahirkan jmy ke dunia ni. Itulah yang sepatutnya jmy cakap kat mak. Tapi tak terkeluar kat mulut ni. Takut sebak, nanti air mata menetes, orang nampak, malu pulak. Hehehe. Jmy, macam mak, cakap skit, meleleh. Tapi mak, tak malu sangat, meleh – meleleh pun dia boleh teruskan cakap. Jmy tak, meleleh je , dah…tak blh cakap. Hehehe.

Buat terharu lagi bila kawan – kawan opispun menyanyikan lagu selamat, kawan - kawan fb. Terima Kasih semua. 32 tahun dah jmy hidup. Alhamdulillah. Banyak dah umur tu. Macam – macam dah pengalaman dan ujian yang jmy lalu. Zaman kanak – kanak, sekolah rendah, menengah, university, kerja, kahwin, tukar kerja, ujian suami jatuh sakit, ujian lambat dapat anak, pastu dapat, sekali 2 plak, pastu kena uji lagi, sorang OKU plak. jmy  redha dengan ujian dan pemberian Allah dan jmy bahagia dengan kehidupan sekarang. Alhamdulillah, Moga jmy sihat walafiat untuk menjaga dan mendidik anak – anak jmy. Aaaaaamin… Tak lupa tang kerjaya, jmy tak berapa nak kejar pangkat, biarlah suami yang lebih, mohon Allah beri petunjuk dan memudahkan perjalanan kerjaya supaya takdelah kerja asyik ada masalah je…

3 comments:

Sharinginfoz berkata...

memang jasa ibu bapa sangat banyak dan susah nak "bayar balik"

fiza berkata...

selamat menyambut ulangtahun yg ke -32! semoga terus tabah menempuh kehidupan...:)

Capo Grande berkata...

selamat ulang tahun keju...
kini kau bersayap pergilah terbang...
rentaslah langit cita2mu....
harap nanti kita kan bertemu :-)....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails