Ahad, 25 April 2010

Cara Meninggalkan Komen

Mungkin ada yang baca entri ni akan kata saya macam poyo. Memang saya poyo pun, haha. Ada beberapa pembaca blog ini yang masih baru dengan dunia bloging, dan telah cuba untuk meninggalkan komen tapi tak berjaya. Jadi di harap langkah - langkah yang saya sediakan ini dapat membantu.

1. Klik pada perkataan 'comments' di bawah setiap entri.
2. 1 window baru akan terpapar seperti dibawah. Tuliskan apa yang anda ingin komen pada ruang 'Tinggalkan ulasan anda'.
3. Isi pada kotak 'Pengesahan Perkataan' dengan aksara yang anda dapat lihat. Seperti contoh diatas, salin semula 'comeduav' ke dalam kotak pengesahan perkataan.


4. Pilih identiti anda yang akan dipaparkan bersama komen. Anda boleh pilih samada untuk guna identiti:
    i. akaun google, contoh , juma912@gmail.com
    ii. OpenID (yang ni saya pun tak tau guna, hahaha kantoi)
    iii. Nama / url, contoh, nama - nuyin2u, url - http://nuyin2u.blogspot.com
    iv. Tanpa nama, (ini yang paling senang, hantar komen je tanpa tahu siapa penghantarnya)

5. Akhir sekali, tekan butang warna oren yang tertulis 'TERBITKAN ULASAN ANDA'

Itu sahaja. Mudah kan ? Selamat mencuba....

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails