Selasa, 11 Mei 2010

Ni Hari Umi ke Hari Ayah

Hari Ibu ? Bangun Pagi, ayah pergi pasar, ayah buat sarapan, ayah siang ikan. Terima kasih ayah. Umi ? umi bagi anak makan,  mandikan anak, siap - siapkan anak. Badan asna dedar, nak demam. Umi bersiap, pakai 3 tudung, ayah kata tak padan. Ok, jomlah singgah Pear Haya, cari tudung yang padan. Ye ke ? macam tak percaya je yah ? Nak ke tidak ? Ayah cari seluar jeans kesukaan, maaf, umi basuh semalam, belum kering.

Keluar rumah, hujan ...Ayah keluarkan kereta, kunci rumah, Umi, bawak anak masuk kereta, OOpss jari asna terkepit, maafkan umi sayang. Sampai depan pondok jaga, Stroller ada ke yah ? Hmmmm patah balik, ayah keluar redah hujan, ambil 2 stroller yang tertinggal. Umi perhati dari belakang. Yessss ayah belok kanan pergi Pearl Haya. Terima Kasih Ayah...Hadiah hari Ibu lah ni ye, walaupun umi yang pilih dan bayar , kalau ayah tak bagi lampu hijau, umi tak beli. Maklumlah duit sama - sama mencari.

Seremban Parade ? Hai, tak bosan ke? Nak buat macam mana, pilihan tak banyak. Mahu jugaklah asna makan sambil tengok gelagat orang. Dah kenyang, solat, naik ke tingkat 5, tempat yang ayah teringin benar nak pergi. Maklumlah kali terakhir pergi zaman bujang. Ayah 1 game, Umi 1 game, tapi umi baling 3 kali je sebab semua ke longkang, hehehe. Dapatlah ayah 2 kali strike...2 kali je?..OK la tu dari takde langsung. Asna pun baling jugak...hmmm

















Sekian, Umi yang seronok dapat tudung dan ayah yang seronok dapat main bowling. Jadi, hari ni hari umi ke hari ayah ?...dua - dua lah...

5 comments:

aLyNnZ berkata...

wahh dpt tudung pearl haya..quit mahal tuu..pearl haya yg kat senawang tuu ker? ermm napa x shoot pic tudung tuu nk tgk sure cantik..

Nowwa Fitri berkata...

selamat hari ibu...mm lpas ni nak try pearl haya plak...material dia lycra ke jersey korea?

JMY berkata...

alynnz : errr malu - malu kucing la nak shoot pic tudung tu kat sini

nowwa : saya tak berapa arif bab material, cuma saya suka pearlhaya yang slim design, tak payah nak pin2 kat belakang.

mastura berkata...

wah..bestnya dapat present ye...
Selamat Hari Ibu..

JMY berkata...

thanks mastura, sama la... selmat hari ibu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails