Sabtu, 29 Januari 2011

Surau Taman Bandar Senawang

Sudah 4 tahun bermaustatin di Taman ini, Alhamdulillah bulan pertama 2011 ini, nampaknya Surau taman kami dahpun siap. Alhamdulillah tahun ini, bertarawikh di Surau barulah kita.Tak lama lagi, ada Majlis Perasmianlah ni. Alhamdulillah, semoga kami dan penduduk taman ini dapat memanfaatkan rumah Allah ini sebaik mungkin.

3 comments:

insan kerdil berkata...

Alhamdulillah...semoga rahmat dan redha Allah S.W.T turut masuk ke dalam setiap hati makhluk di bumi bertuah ini.....

meski ada ketika makhluk itu meletakkan kedudukan ilmu serta amal...di tempat tersendiri...yang jika tercicir salah satu....cuma akan mendatangkan mudharat.....hanya mengundang kemusnahan...

namun hakikatnya...yang saling membezakan di antara makhluk....disisi-Nya adalah iman dan taqwa...

tercatat kisah di dalam Al-Quran....bagaimana makhluk yang begitu hebat ilmunya....amalnya....namun akhirnya dilaknat oleh Allah S.W.T disebabkan oleh keangkuhannya.....setelah segala ilmu serta amal itu diletakkan lebih tinggi daripada keimanan terhadap Allah S.W.T.....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

mekchu berkata...

mcm taman mekchu tu, katanya depan rumah (kawasan lapang masa tu) nak wat play ground & surau.. so kitowang beli lah rumah yg ngam2 ngadap kawasan lapang tu.. sekali skang ni dah naik lot2 rumah semi-D + banglow.. grrrr... tanah reserved surau ada lah sekangkang kera kat belah atasssssss sana tu... geram sangat ngan pemaju yg pikir nak untung nih

nuyin2u berkata...

insan kerdil - time kasih..

mekchu - hmm sabar je lah kan,..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails