Sabtu, 12 Februari 2011

Mari Main Puzzle Mudah

Agak lama juga umi mengidam mainan ini. Berkali - kali pusing tempat mainan di Parkson Seremban Parade tapi tak pernah jumpa yang berkenan dihati. Akhirnya Umi jumpa juga di kedai mainan, Singapore Street, Bandar Seremban, sebelum cuti TBC yang lalu.
Harga yang berpatutan, RM15.90, Tajuk mainan 'Match-It spelling'. Faedah mainan,  bermain sambil berfikir bagaimana menyelesaikan masalah disamping mengenal huruf, membaca dan bertutur. Sesuai untuk kanak - kanak 3 tahun keatas.
Asna yang  seronok bila dapat siapkan f-r-o-g. Terkenang zaman umi yang suka buat puzzle 1000 pieces, selepas SPM dahulu kala.

4 comments:

Azma berkata...

cantik gambar2 kat puzzle tu, mesti asna suka sangat. dulu saya pun suka bg anak2 main puzzle cam ni. skang ni ntah pegi mana dah puzzle tu semua..tggl sebahagian je.. :)

ieda berkata...

saya pun suka buat puzzle tapi my last puzzle 1000 pcs hilang ntah ke mana..tak siap pun.
utk nabila..tak pernah beli lagi.

ijan berkata...

Salam singgah,
Comel2 nya anak2 Nuyin... terima kasih link kan blogresipi. Saya link kan blog Nuyin jugak ye. terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

sronoknya asna dpt menan..jgn ilgkan tau..leh smpan tuk putri..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails