Selasa, 29 Mac 2011

CPK - Lagi Dan Lagi

Di klinik CPK, pagi tadi. Betulkan splint kaki, exercise tahan lutut dengan bola dan duduk main blok kayu ni. Kalau temujanji biasa, One to One. Tapi hari klinik ni, ramai budak, jadi agak bising dan bilik jadi sempit bila dah ramai - ramai. Alhamdulillah mood ecah okay, cuma busy body bila tengok kawan nangis. Exercise berdiri tak dapat nak buat sebab dah tak cukup ruang. Walaupun tiap kali pergi, inila latihannya...kita kena teruskan jugak ecah...kadang ada rasa down, asik umi je yang menghitung hari - hari appoinment...kita kena teruskan jugak ecah..kena semai dalam hati, Syurga Allah, bukan senang nak dapat ..

Singgah sebentar ke klinik rehab, ambil sebutharga wheelchair, standing frame dan borang - borang..Argh...ada lagi surat yang doktor tak sediakan..eiiiiiiii...kat kepala ni dah kuar tulisan -+(*&^%..kena datang lagi..ish..ish...geram ler jugak...Apa perasaan umi, bila nanti ecah pakai wheelchair ?hmmm entahlah...tengah pikir ni..

4 comments:

insan kerdil berkata...

perjalanan kehidupan....seandai suatu perjuangan itu dinilai dengan 'hasil' yang boleh 'dilihat'...'dimiliki'....maka yang kelihatan cuma ruang 'kegagalan'....

sekiranya suatu kejayaan itu dinilai dengan 'kekayaan' harta benda.....maka yang akan nampak cuma ruang 'kemiskinan'.....

seandai suatu 'kekuatan' itu dinilai dengan 'tenaga'...'keupayaan' fizikal...maka yang kelihatan cuma ruang 'kelemahan'......

kerana walau di mana pun kedudukan diri....pasti ada yang lebih 'rendah'....pasti jua ada yang lebih 'tinggi'....

seandainya segala penilaian.....diadili di sini....maka entah di mana lah ruang untuk 'bernafas'.....dan di manalah akan diperolehi 'ketenangan'.....?

sedang yang Jelas Nyata dan Benar itu.....adalah percaya dan yakin pada Penentu...Pemilik...yang Maha Mengetahui....Maha Menyayangi....

dan Dia sama sekali tidak akan memungkiri janji....dan tidak akan sesekali menzalimi....

dalam kembara ke alam abadi.....tiada yang diimpikan hanya redha Ilahi.....buat yang tersayang dan yang menyayangi....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

mummysyafie berkata...

lama dah tak tengok gmbr Aisya, dier sihat ke kena pakai wheelchair ke umi aisya? kalau itu untuk kebaikkan..ikut mana yang baik yer dear..

Kerikil Kehidupan berkata...

mama ecah...nak tanya...ada fb tak...leh kita borak2 kat chat room...saya pun tgh tunggu quotation standing frame Iman...ecah dan Iman byk persamaan...leh kita sharing2...

Saya pun tak taula kuat ke tak nak tgk anak saya duduk kat wheel chair...tapi saya tahu mama ecah kuat...be strong ok....

nuyin2u berkata...

kak IK - terima kasih, tak puas baca kata puitis akak.

mummy - ecah perlu guna wheel chair utk posisi duduk dirumah atau bersiar -siar. stroller dia, doc kata terlalu menyandar, jadi dia tak guna kekuatan pinggang dia.

nanie - ok, nnt sy add nanie..

Terima Kasih semua

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails