Isnin, 4 April 2011

Dilema Betul

Apalah yang umi dilemakan...
Sabtu lepas, umi bawa Aisyah pergi Fisio Kat Pusat Fisio Ropheka, Seremban. Doktor suruh ecah datang hari - hari ke sini untuk fisio. Umi yang time off sebulan, tak lari 4 kali, nak suruh time off hari - hari...Cuti ? Sebulan ? dua bulan ? Hari ni, doktor telefon kenapa tak datang ? Apa masalah ? tak boleh time off ? financial ? Takpelah doktor, nanti saya bincang dengan suami. Dalam fikiran umi, doktor ni betul - betul nak tolong ecah atau nak pastikan hari - hari dia ada income ? Umi kata  nak buat semingu sekali, semingu sekali lah..
Posing ecah tengah tengok tv.
Spoil mood betul, patut tengah hari ni banyak urusan umi nak buat. Tapi urusan bertanyakan jodoh untuk orang yang telah berusia, tiba - tiba persoalkan tentang sakit..umi jadi sensitif..masa umi kawin, masa umi dapat aisyah, penyakit, tak pernah timbul sebagai soalan utama, itukan qada' dan qadar Allah..Tamat..jangan tanya lagi.

2 comments:

insan kerdil berkata...

dalam berusaha menjadi yang 'terbaik'.....berusaha juga menyediakan yang 'terbaik'....

biar pun begitu...seringkali yang menjadi 'pertimbangan'....menemukan hanya perbezaan dalam membuat pilihan....disebabkan oleh kekangan....matlamat....kaedah....

namun yang menyamakan setiap satu daripada nya....pabila tetap percaya dan yakin pada Penentu.....Pemilik...yang Maha Mengetahui...Maha Mengasihani....dalam menentu....dan dalam memutuskan....

kerana Dia sama sekali tidak akan memungkiri janji.....dan sama sekali tidak akan menzalimi....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

mummysyafie berkata...

takpe la dear..bahagi kan masa, or bergilir² ngan suami bawak aisya gi jumpa doc.

pasal persoalan tu..harap awak sabar yer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails